Måndag den 7 maj

Efter en mycket vilsam och härlig söndag är det nu första skoldagen. Klockan tio varje måndagförmiddag hissas den kinesiska flaggan av två elever till kinesiska nationalsången. Idag hissade Hazar och Jesper den svenska flaggan till tonerna av vår nationalsång - det kändes väldigt fint! Efter flagghissning hade vi en välkomstceremoni med presentationer av lärare och elever. Rektorerna höll tal och berättade hur stolta och glada de är för detta samarbete som nu gjort att vi är riktiga vänner. Som en symbol för våran vänskap planterade vi ett körsbärsträd med en skylt Huaxia Duveholm i. Vi hoppas att trädet växer sig stort och starkt och om tio år har förhoppningsvis många elever - trädets blommor haft möjlighet att mötas antingen i Katrineholm eller här på Huaxia!

Kommentarer
Postat av: Ulf Samuelsson

Hej alla elever och lärare i Kunming. Fantastiskt roliga att få ta del av er resa här på bloggen. Jag förstår att ni har det underbart med ett nytt språk och med annorlunda lektioner än ni är vana vid hemma i Katrineholm. Väntar på nya bilder och berättelser från erat äventyr.
Uffe

2018-05-07 @ 17:36:22
Postat av: Karolina i biblioteket

Så fint och högtidligt det lät att hissa flaggan på morgonen. Det är också väldigt kul att se bilderna, på maten och skolan. Det ser ganska varmt ut på bilderna? Det ser också ut att vara mycket berg? Spännande alltihopa!

2018-05-08 @ 08:55:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0