Tisdag 20/10 och onsdag 21/10

Tiden går fort och blogga måste göras på morgonen. På kvällen är det för många som använder nätet samtidigt och då går det inte. Därför blir det två dagar på en gång som idag. Tisdag förmiddag fick vi pröva att jobba med sandpainting. Elevernas övningsbilder tar ca en vecka att göra steg ett - rita en bild på masonit och limma fast metalltråd.
I steg två används färgad sand som blandas med vatten och lim. Många nyanser blandas för att ge liv åt bilden.
Alla jobbade som tidigare mycket fokuserat! På lunchen tränade elever körsång på en balkong i solen.
Den här utsikten har rektor från våning 6.
Anna på sin elskoter.
PÅ eftermiddagen var det dags att åka på vårat andra traineebesök. Vi åkte till en liten fabrik där åtta elever som tog examen i juni nu jobbar. De limmar rosor som går på export framför allt till Japan.
Vi befann oss på landsbygden och gatorna är inte gjorda för att stora fordon ska kunna mötas. Alla på vägen ska fram först så vi fick backa den stora bussen och släppa fram långa köer som snabbt bildats.
Sen bar det av till ett företag som tillverkar rosbröd, rosjuice, roste med mera. De har också två kläd och väskdesigner knutna till företaget.
Här fick vi också middag med rosrätter!
Onsdagens lektion var Black pottery painting och precis som varje lektion jobbade alla lika mycket. Man bygger upp färgen i flera lager för få rätt mättnad och man använder upp till fem färger samtidigt berdvid varandra på en svamp för att få mjuka övergångar mellan färgerna. Också penseln fick två färger samtidigt för mjuk övergång.
Lärarinnans keramiska föremål bland annat en läcker rökelsetrappa som hon tänder på bilden.
Så här ser det ut i elevernas matsal.
Och så här ser det ut i tunnelbanan. Den är öppen hela vägen alla vagnar är sammankopplade utan väggar.
Idag är det vår sista lektion i modernt hantverk. Sen lunch och på eftermiddagen ska vi utvärdera våra upplevelser. Efter det ska alla packa för imorgon flyttar vi till ett hotell i stan. God morgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0